در اسلام نقطه اصلی و محوری برای اصلاح عالم، اصلاح نفسانی است. همه چیز از اینجا شروع می شود. قران به آن نسلی که می خواست با دست قدرتمند خود، تاریخ را ورق بزند، فرمود:(( قوا انفسکم)) ، (( علیکم انفسکم)). خودتان را مراقبت کنید، به خودتان بپردازید و نفس خودتان را اصلاح و تزکیه کنید؛ (( قد افلح من زکاها)).
اگر انسان های مزکا و مصفا نباشند، جهاد نیست
اگر جامعه اسلامی صدر اسلام، از تزکیه انسان ها شروع نشده بود و در آن به اندازه لازم، آدم های مصفا و خالص و بی غش وجود نداشتند، اسلام پا نمی گرفت، گسترش پیدا نمی کرد، بر مذاهب مشرکانه عالم پیروز نمی شد و تاریخ در خط اسلام به حرکت نمی افتاد. اگر انسان های مزکا و مصفا نباشند، جهاد نیست.
انقلاب ما که پیروز شد، به برکت صفا و خلوص و اخلاص و کار برای خدا و بلند شدن از سر منافع مادی و شخصی بود. مقاومت در جنگ تحمیلی هم همین طور بود. (1)
1- بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان بنیاد شهید، جمعی از اساتید، دانشجویان و اقشار مختلف مردم،24/5/1369
منبع:کتاب نکته های ناب -جلد سوم
محمدرضا باهنر در گفت و گو با ایرنا خاطره ای را از اوایل دوران پیروزی انقلاب اسلامی مربوط به برادرش شهید حجت الاسلام دکتر محمد جواد باهنر نقل کرد.
وی در این زمینه گفت:
درباره “ ادعونی استجب لکم “ نگفت که من می گویم تو اجابت کن. گفت سلامت نفس داشته باش و از من چیز بخواه ، من به تو می دهم. هر وقت هم تاخیر می اندازد، می خواهد بدهد و دارد می دهد. حاجت تو را دارد بزرگ می کند. بروید درباره حاجت ها بخوانید. فرمود بعضی روز قیامت می آیند، می بینند یک چیز بزرگی را آوردند و به یکی دادند. این عملش کم بود و داشت ضجه می زد اما یک چیزی آوردند گذاشتند توی ترازو ، این قدر سنگین بود که هر چه سنگ بود همه را به آسمان پرت کرد. گفت پروردگارا در عمرم عملی که مناسب باشد به جا نیاوردم که چنین چیزی نصیب من بشود! فرمود یک حاجت بود که تو از ما خواستی، ما به تو ندادیم و طاقچه بالاگذاشتیم . حالااین است که بزرگ شده . همین آ دم که می گفت چرا حاجت مرا نمی دهی ، آن وقت می گوید کاش آن حاجت هایی را که توی دنیا به من دادی، آنها را هم نمی دادی. کاش وقتی ما دعا کردیم یک لقمه نان خالی توی دنیا به ما بدهی و دادی ، به ما نمی دادی!
حاج محمد اسماعیل دولابی(ره)-کتاب طوبای محبت- جلد4